Novosti i Događanja
TEDxKoprivnicaLibrary

TEDxKoprivnicaLibrary projekcije govora.
Najsmješniji TED govori.

U petak 24.2.2017. u 18.00 sati u Čitaonici tiska Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ održati će se druga projekcija TED govora s temom „Najsmješniji TED govori“. Organizatori su odabrali zanimljive govore koji će nasmijati posjetitelje, potaknuti na razmišljanje i promjenu u svakodnevnom životu. Govori koji su odabrani iz različitih su područja ljudskog znanja, a njihovi glavni akteri imaju stvarno zanimljiv način nastupanja jer najbolji TED govori uvijek u svojoj srži imaju zanimljivu ideju nevezano uz način na koji je predstavljena.

Pozivamo Vas da se u ugodnoj atmosferi i društvu nasmijete i napunite svoj mozak zanimljivim idejama vrijednim širenja.

VAŽNA NAPOMENA: za projekcije TED govora nije Vam potrebna ulaznica.

TEDxKoprivnicaLibrary projekcije govora.
Kako biti bolji u 2017. godini.

TEDxKoprivnicaLibrary konferencije u posljednje tri godine postojanja u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ postale su događaj koji je šteta propustiti. Zbog velikog interesa za konferencije organizatori su uveli besplatne ulaznice koje nestanu u jednom danu. Tijekom ljeta 2016. godine organizirane su projekcije govora u prostoru knjižnice i dvorištu kina Velebit na otvorenom koje su bile dobro posjećene te su organizatori u komunikaciji s posjetiteljima došli do zaključka da bi mogli u 2017. godini svaki mjesec održati po jednu projekciju TED govora na određenu temu.

Tako će se u petak 27.1.2017. u 18.00 sati u Čitaonici tiska Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ održati prva projekcija s temom „Kako biti bolji u 2017. godini“ s odabranim TED govorima. Organizatori su pripremili zanimljive govore koji će potaknuti posjetitelje na razmišljanje, ali ih i inspirirati na promjenu u svom svakodnevnom životu. Govori koji su odabrani odnose se na naše međuljudske odnose koji su temelj naše svakodnevnice te su nešto na čemu bismo svi trebali raditi.

Organizatori vas pozivaju da u ugodnoj atmosferi i društvu napunite svoj mozak zanimljivim idejama vrijednim širenja.

Na 81. Svjetskom kongresu knjižničara u Cape Townu u Južnoafričkoj Republici koji se održao od 15. do 21. kolovoza predstavljen je i program TEDxKoprivnicaLibrary.

Na sesiji postera predstavljene su i TEDxKoprivnicaLibrary konferencije, koje se u Koprivnici održavaju od 2013. godine. Na samo da su ove konferencije izazvale veliku pozornost, posebice mlađih građana Koprivnice, nego je njihovo predstavljanje na Svjetskom kongresu knjižničara pobudilo velik interes knjižničara sa svih strana svijeta. Želja je koprivničkih knjižničara da se konferencije TEDxKoprivnicaLibrary odvijaju u što više knjižnica diljem svijeta, a koprivnička knjižnica može ponosno biti primjer. Konferecije se održavaju s ciljem da se potakne građanski aktivizam, odnosno angažiranije sudjelovanje građana u oblikovanju javnog života lokalne zajednice i društvu općenito. Ove konferencije također je podržalo Ministarstvo kulture RH, Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije i Podravka.

28.2.2015. obilježit će se 5 godina TEDx-a u Hrvatskoj

Kako je to kada posao ili zanimanje postane strast u životu ? Da li uvijek treba raditi samo prema pravilima ili posao treba imati svoju ljudsku komponentu ? Uvijek smo na tragu da TEDovci znaju kako dobru ideju uz začin strasti pretvoriti u sjajan projekt ili djelo. Uvjereni smo da ćete uživati u svakoj rečenici izgovorenoj od naših govornika na ovom događaju :)

Više

Održan četvrti TEDxKoprivnicaLibrary

Održan četvrti TEDxKoprivnicaLibrary

U ponedjeljak, 3.11. povodom Dana grada Koprivnice, Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica organizirala je četvrti TEDxKoprivnicaLibrary koji je još jednom potvrdio da su naši sugrađani zainteresirani za nove i vrijedne ideje. Specifičnost ovog TEDx-a jest da su ovom prilikom svi govornici bili upravo Koprivničanci koji žive i razvijaju svoje talente u gradu Koprivnici i svojim javnim djelovanjem pomažu razvoju grada ili pak poboljšanju kvalitete života sugrađana.

Više

09. Srpanj

Knjižnica "Fran Galović" Koprivnica

18.00h